Den Země slaví každoročně celá planeta, proto u toho nemůže chybět ani UP a vy! V pondělí 22. dubna si můžete v menzách UP vybrat z rozšířené nabídky vegetariánských pokrmů a zúčastnit se udržitelně a kreativně zaměřených workshopů.
Ve speciálním menu najdete například květákový mozeček s brambory nebo smažený Romadur, pro vegany je připraveno veganské trhané maso Chia-Sambal s rýží. Aby však nabídka uspokojila všechny strávníky, nechybí ani pokrmy s masem.
Během dubna navíc v menzách UP probíhá kampaň, která vyzývá strávníky k aktivnímu pohybu a vyvážené stravě a informuje je o environmentálních dopadech potravinářského a zemědělského průmyslu. Její součástí je také výzva Veggie challenge, v níž lze vyhrát upcyklovanou univerzitní ledvinku.
Při workshopech budete mít možnost ušít si recyklované ledvinky, namalovat hrnečky nebo vdechnout nový život svému oblečení. Jeden z nich se zaměří také na praktické tipy a triky, jak správně pečovat o rostliny.
Všechny workshopy včetně registrace i pondělní jídelníček najdete na webu.